Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- پدر و مادر به عنوان مسوول تربيت فرزندان از جايگاه والايي در دين اسلام برخوردارند و اين دين آسماني بيشترين سفارش را براي اطاعت و احترام به آنان دارد. پس شايسته است تا در ماه مبارک رمضان با احترام و تکريم بيشتر والدين در مسير خشنودي الهي گام برداريم.

محبت و مهرباني به پدر و مادر يکي از فضيلت هاي اخلاقي محسوب مي شود که عقل و شرع بر ضرورت آن تاکيد مي کنند و پروردگار پس از بيان حکم واجب بودن پرستش معبود يگانه بر لزوم احترام و تکريم پدر و مادر اشاره دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



خداوند در آيه 24 سوره اسراء مي فرمايد: «از روي محبت و مهرباني، بال فروتني را براي پدر و مادرت فرود آور.» همچنين پروردگار در سوره بقره از اين مساله اينگونه ياد مي کند: «هنگامي که از بني اسراييل پيمان و عهد گرفتيم که جز خدا را نپرستند و به پدر و مادر احترام گذارند و احسان و نيکي کنند.» تفسير اين آيه ها بيانگر ميزان اهميت احسان به والدين در پيشگاه خداوندي است به اين معنا که پرستش پروردگار يگانه و احسان به پدر و مادر در کنار هم آمده تا مردمان از جايگاه والاي آنان آگاه شوند.

بي ترديد اگر انسان مشقت ها و رنج هايي را که والدين در مسير تربيت آنها متحمل شده اند، فراموش نکنند و نيکي هاي آنان را از ياد نبرند، احترام و تکريم آنان را سرلوحه رفتار خويش قرار مي دهند. بهترين راه براي ابراز محبت به پدر و مادر، نرم گويي و خوش زباني با آنان است. پيشوايان معصوم(ع) به عنوان بزرگ ترين مربيان بشري، تندي به پدر و مادر را نهي کرده اند و بر اين مساله تاکيد دارند که حتي صداي ما نبايد از صداي آنان بلندتر باشد و هرگز نمي بايست که با آنان به زشتي سخن گفت و بيان نادرست و ناسزا گفتن به والدين از گناهان کبيره به شمار مي رود.

برخورد پسنديده برپايه عرف هر جامعه، به کارگيري واژگان زيبا و شيوا، تواضع و فروتني در برابر آنان، مهرباني و محبت، دعاي خير کردن براي ايشان، دوري از درشت گويي و... از جمله روش هاي احسان، اکرام و احترام به پدر و مادر محسوب مي شود.

اطاعت کامل از پدر و مادر امري است که قرآن بدان فرمان داده و تنها موردي که استثنا شده و شخص مي تواند از دستور پدر و مادر اطاعت نکند و با حفظ احترام ايشان از آن سرپيچي کند دستور آنها به کفر خداست که در اين باره مي توان از فرمانشان اطاعت نکرد.

رمضان ماه سبقت گيري مومنان در نيکي ها و خوبي ها است. فرصتي که مي توان در آن توشه نيکي ها را پر کرد. يکي از مهم ترين واجباتي که به صورت مداوم در قرآن و روايت ها به آن اشاره شده است، احترام به پدر و مادر محسوب مي شود که پس از عبادت خداوند به عنوان دومين واجب از آن ياد مي شود. نخستين و برترين نعمت پروردگار بر بندگان حضور والدين در زندگي آنان به شمار مي رود و از آنجا که اين ماه پرفضيلت بهترين زمان شکرگزاري است، مسلمانان بايد به دليل داشتن اين نعمت الهي به درگاه معبود شکر بگذارند. شکري قلبي که در نهايت بايد در عرصه عمل نمود پيدا کند. بنابراين بهترين راه عملي ساختن شکرگزاري در اين ماه توجه بيشتر به احترام به جايگاه پدر و مادر و نهادينه ساختن آن در روح و روان است.

رمضان ماه همدلي و مهرباني و بهترين فرصت براي انجام صله رحم و انجام تکريم به والدين است و نتايج حاصل از اين رفتار با توجه به اين مساله که در اين ضيافت الهي تمام اعمال نيک و پسنديده انسان از ثواب بسياري برخوردار مي شوند، سعادت و بهروزي را براي فرد به دنبال دارد و به طور قطع افرادي که اين وظيفه را به درستي انجام دهند، خواهند توانست تا خشنودي پروردگار را به دست آورند و در اين موسم استغفار و توبه از برکات دعاي پدر و مادر بهره مند شوند.

پژوهشگر گروه اطلاع رساني ايرنا در پنجمين روز از ماه مبارک رمضان با توجه به اهميت مساله تکريم به پدر و مادر و جايگاه ويژه آنان نزد پروردگار با «عليرضا کاوند بروجردي» عضو هيات علمي دانشگاه علوم و معارف قرآن و پژوهشگر امور ديني به گفت وگو پرداخت.

کاوند بروجردي با اشاره به اينکه پدر و مادر از مقام بسيار والايي نزد پرودگار و قرآن کريم برخوردار هستند، گفت: در بسياري از آيه هاي قرآن کريم احترام به والدين پس از مباني توحيدي بيان شده، زيرا در قرآن و روايت هاي اسلامي خانواده اهميت فراواني دارد. اين نهاد به عنوان مهمترين رکن هر اجتماع به شمار مي رود که اگر در آن اختلالي ايجاد شود جامعه نيز مختل شده پس بنابراين حفظ حريم پدر و مادر امري ضروري و لازم است. خدا خانواده را به عنوان فرصتي جهت رشد و ارتقاي صفت ها و رفتارهاي انسان‌ ها قرار داده از اين رو يکي از عللي که پروردگار نسبت به تشکيل خانواده تأکيد دارد و آن را امري مقدس معرفي مي‌کند، همين امر به شمار مي رود.

عضو هيات علمي دانشگاه علوم و معارف قرآن با بيان اينکه تعاليم اسلامي نيز به جايگاه والدين ارزش داده و آنها را بزرگ شمرده است، اظهار داشت: در تعاليم اسلامي به ارتباط والدين با فرزندان بسيار تاکيده شده است. نيکي به پدر و مادر در دنيا موجب رشد و پيشرفت فرد، طولاني شدن عمر و ارتقاي عزت وي مي‌شود و در آخرت نيز فرزندي که به اولياي خود نيکي کند مقام بالايي نزد پروردگار دارد.

وي با بيان اينکه يکي از مسايل روز جامعه نوع رفتار با والدين است، تصريح کرد: چگونگي و نوع رفتار با والدين يکي از مهمترين مسايلي به شمار مي رود که فرزندان بايد نسبت به آن آگاه باشند. رسول اکرم(ص) دراين باره مي فرمايند؛ «سه چيز است که احدي حق تخلف و سر پيچي از آن را ندارد. نخست: نيکي به پدر و مادر خواه مسلمان باشند يا غير مسلمان دوم: وفا به عهد خواه طرف پيمان مسلمان باشد يا غير مسلمان سوم: اداي امانت چه صاحب امانت مسلمان باشد يا غير مسلمان».

يکي از مهمترين عوامل موفقيت افراد در زندگي و سلوک، رضايت پدر و مادر از فرزند محسوب مي شود که سهل انگاري در آن سبب تنزل انسان در دنيا و آخرت خواهد شد. در اين مساله هيچ فرقي ميان والدين خوب و بد نيست. پدر و مادر در برابر اشتباهات خود در به خدا پاسخ گو خواهند بود و فرزندان اجازه ندارند تا با اين بهانه برخوردي ناشايست با آنها داشته باشند. سرپيچي از خواسته ها و دستورهاي والدين و ايستادگي در برابر آنها بي احترامي را در خانواده پايه گذاري مي کند و ايجاد يک نوع تسلسل حرمت شکني ميان نسل هاي بعدي را آشکار مي کند. در واقع مي توان گفت يکي از مهمترين عوامل موفقيت انسان در مسير زندگي در تمام بخش هاي مادي، خانوادگي و تحصيلي به همين مساله و نوع رفتار با پدر و مادر و رضايت آنها باز مي گردد پس چه بسيار نيکو است تا در اين ماه مبارک تمامي انسان ها به ويژه مسلمانان به خودسازي خويش بپردازند و تکريم و احترام به والدين خود را سرلوحه کارهايشان قرار دهند.

اين پژوهشگر امور ديني توليدات رسانه اي براي نهادينه کردن جايگاه والدين در خانواده ها را در ماه مبارک رمضان موثر دانست و بيان داشت:‌ رسانه ها مي توانند با ساخت و توليد برنامه هاي موثر در قالب نمايش، فيلم، گفت وگو در ماه مبارک رمضان نقش پدر و مادر را براي مخاطبانش تبيين کند. رسانه ها با ارايه الگوهاي صحيح رفتاري، اخلاقي و پرورشي مي توانند رعايت احترام به والدين را در جامعه فرهنگ سازي و نهادينه و به والدين نيز در تربيت فرزندان خويش کمک کنند.

وي مسايل مربوط به تشکيل خانواده و ترغيب جوانان به ازدواج را يکي از وظايف اصلي والدين دانست و اظهار داشت: مسايل مربوط به تشکيل خانواده و ترغيب جوانان نسبت به ازدواج يکي از اصلي ترين وظايفي است که والدين نسبت به فرزندان خود دارند. در روايت هاي بسياري به مواردي همچون؛ ديانت، اخلاق و اصالت خانوادگي تاکيد فراواني شده پس مي بايست که خانواده ها در اين ماه مبارک با رعايت اين اصول به وظيفه خود نسبت به فرزندان عمل کنند. تواضع در برابر والدين بايد از سر مهر و محبت، نه ظاهري و ساختگي يا براي دستيابي به امکانات مادي آنها باشد. فرزند بايد از خداوند متعال براي پدر و مادرش رحمت بخواهد. نيکي و احترام به والدين و راضي و خشنود کردن آنان، پيامدها و آثار مهم و ارزنده اي براي انسان و سعادت او را در پي خواهد داشت.

کاوند بروجردي در پايان بيان داشت: پدر و مادر از جمله افرادي هستند که دعايشان در حق فرزندان حق شناس و خوش رفتار مستجاب مي شود. پدر و مادر نخستين افرادي هستند که فرزندان در تمام مراحل زندگي آنها را به عنوان الگوي خود قرار مي دهند. بنابراين فردي که انتظار ادب، معرفت و حق شناسي از فرزندانش دارد، بايد همين حالت را نسبت به پدر و مادر خودش و بزرگترها نشان دهد تا کوچکترها هم از او بياموزند. اگر فردي پدر و مادرش را احترام کرد نتيجه آن را در احترام فرزندانش به خود خواهد ديد. اگر فرزند ببيند که پدر و مادرشان نيکي به والدين را سرلوحه زندگي خود قرار داده اند و به آن اهتمام مي ورزند، او هم نسبت به آنان چنين خواهد کرد.

*گروه اطلاع رساني
خبرنگار: مريم همتي**انتشار دهنده: شهربانو جمعه
پژوهشم**9117**2059**9131



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۹۶۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست

داود زارع گاریزی، که این روز‌ها تهیه‌کنندگی نمایش «طلوع خونین» کاری از مسعود طیبی را برعهده دارد در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: طیبی را از حدود ۵ سال پیش و به واسطه حضور در کلاس‌های بازیگری و بیان و بدن او می‌شناسم و از نزدیک با نمایش‌ها و اجرا‌های وی آشنا شدم. او متنی با عنوان «انتقام سیاوش» داشت که من دوست داشتم آن را روی صحنه ببریم. این متن مدرنیزه شده سیاوش شاهنامه بود و از ویژگی‌های جالبی برخوردار بود که با ایرادات مرکز هنر‌های نمایشی عنوان اثر به «طلوع خونین» تغییر کرد.

وی درباره میزان موفقیت این اثر در اجرا تشریح کرد: گروه اجرایی نمایش «طلوع خونین» با اعتقاد بر اینکه باید چراغ تئاتر روشن نگه داشته شود برای اجرای این اثر زحمات زیادی کشیدند و بازیگران چیزی حدود ۱۰ماه به تمرین اثر پرداختند ولی با توجه به شرایط جامعه، تئاتر ما آنچنان که باید حمایت نشد. من از شرایط جامعه ناراضی هستم و با اینکه تولید، تبلیغات و اجرای یک اثر نمایشی هزینه‌های بسیار گزافی دارد، اما هیچ ارگانی از تولید تئاتر حمایت نمی‌کند و جامعه هنری هم پشتیبان و حامی یکدیگر نیستند. این شرایط به گونه‌ای است که حتی وقتی از بازیگرانی که به واسطه تئاتر به جایگاه و نامی رسیده‌اند، دعوت می‌کنیم برای دیدن اثر به سالن‌های نمایشی نمی‌آیند.

این تهیه کننده تئاتر ادامه داد: علی‌رغم اینکه عاشق تئاتر هستم و دوست دارم به عنوان تهیه‌کننده از نمایش و فعالیت جوانان حمایت کنم، اما دلم پر از درد است و نمی‌دانم نمایش بعدی را تولید کنم یا نه؟ تا کی می‌توان ادامه داد و در بحث فروش متحمل ضرر و زیان شد؟

وی درباره کمک ارگان‌های دولتی بیان کرد: هر ارگان دولتی یک واحد فرهنگی دارد و طبیعتا برای خانواده‌های کارمندان و نیرو‌های خود یک بسته فرهنگی دارند و می‌توانند از تخفیف‌های نمایش‌ها بهره‌مند شوند و از طریق آوردن خانواده‌های هنردوست به سالن‌ها از تئاتر حمایت کنند.

زارع گاریزی درباره اجرای نمایش «طلوع خونین» در تماشاخانه ایرانشهر اظهار کرد: ۲۰درصد از فروش یک اثر نمایشی مختص سالن است، که نسبت به سالن‌های خصوصی که ۴۰ تا ۵۰درصد از فروش نمایش را طلب می‌کنند، بسیار شرایط مساعدتری دارند. همچنین نوع سالن و امکانات فضای نمایش و موقعیت جغرافیایی و دسترسی آن برای مخاطب اهمیت زیادی دارد. من موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم، چون هزینه‌های گزافی از گروه‌های نمایشی گرفته می‌شود. اما تماشاخانه ایرانشهر یکی از سالن‌های خوب دولتی با امکانات و دیسیپلین خوبی است و من از اجرای نمایش در این سالن راضی هستم. دراین تماشاخانه از نمایش «طلوع خونین» هم به لحاظ تبلیغاتی و هم از نظر احترام به گروه اجرایی و مخاطب حمایت خوبی شد و امکان بسیار خوبی برای گروه نمایش مهیا شد.

وی ادامه داد: مرحوم آتیلا پسیانی قبل از فوت خود اشاره کرد که از تئاتر باید حمایت شود و هنرمندان نباید از تئاتر فاصله بگیرند، اما متاسفانه برخی هنرمندان وقتی وارد عرصه تئاتر می‌شوند، دستمزد‌های نجومی می‌گیرند و چون اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست هزینه مضاعفی برای تهیه کننده اثر و کم شدن رغبت برای تولید از حمایت تئاتر می‌شود.

این تهیه کننده تئاتر «طلوع خونین» گفت: در این اجرا علیرضا جلالی‌تبار، هیچ بحثی نسبت به میزان دستمزد با ما نکرد. او تئاتر را دوست دارد و فردی بسیار حرفه‌ای و باشخصیت است و فقط به تئاتر و اجرا فکر می‌کند و من از نحوه برخوردش نکات زیادی را آموخته‌ام.

وی در پایان اظهار کرد: ما می‌توانستیم در کار فروش بهتری داشته باشیم، ولی تبلیغات هزینه گزافی دارد و گروه «طلوع خونین» بیش از ۱۵۰میلیون صرف طراحی و ساخت اقلام تبلیغاتی کرده در حالی که فروش نمایش تا الان ۱۶۰میلیون تومان به رسیده است. جدای از این هزینه دستمزد بازیگران و عوامل و طراحی‌ها و ... چیزی حدود ۶۵۰میلیون هزینه داشت. با اینکه از گروه نمایشی‌ام بسیار راضی هستم و افراد کارشان را به نحو احسن انجام داده‌اند، اما این میزان فروش در مقابل این حجم تلاش برای من دلشکستگی ایجاد کرد. از تئاتر ما حمایت نشد تا گروه نمایشی دیده شوند.

نمایش طلوع خونین تا اواخر هفته آینده، هر شب ساعت ۲۱:۰۰ در سالن استاد ناظرزاده کرمانی روی صحنه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رضایت شهروندان از قرار دادن حفاظ برای کانال آب در جاده اراک - سلفچگان + تصاویر
  • رضایت ده روسی از نگرش پاتریسیو در رختکن؛ احتمال تمدید قرارداد او به عنوان دروازه‌بان ذخیره
  • استفاده از ظرفیت نخبگان موجب توسعه می‌شود
  • صلح و سازش در پرونده قتل با رضایت اولیاء دم در کوهرنگ
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • توزیع مهربانی در نانوایی | ببینید
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری ۱۵هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • برگزاری جشنواره ورزشی فرزندان اوتیسم در کرج
  • ژست برنده اکبرپور در خوش و بش با سپاهانی‌ها!